Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apple kasvatti liikevaihtoaan, puhelimien myynti jäi odotuksista

Yhdysvaltalainen elektroniikkavalmistaja Apple kertoo heinä-syyskuun liikevaihtonsa olleen noin 90 miljardia dollaria, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Neljänneksen tulos oli 20,7 miljardia dollaria, hieman enemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan.

Liikevaihto iPhone-puhelimien myynnistä oli noin 42,6 miljardia dollaria, mikä jäi hieman analyytikkojen odotuksista. Apple julkaisi uusimmat iPhone 14 -puhelimensa syyskuussa.

Palveluissa liikevaihdon kasvu hidastui vuoden takaiseen verrattuna.

Vahvoista luvuista huolimatta Apple osake kääntyi jälkimarkkinoilla laskuun tulosjulkistuksen jälkeen. Markkinoiden reaktio vaikutti kuitenkin olevan huomattavasti maltillisempi kuin useilla muilla suurilla teknologiayhtiöillä, jotka ovat julkistaneet osavuosituloksiaan viime päivinä.

Sijoittajien harmiksi teknologiayhtiöt ovat kertoneet niin heikentyneistä mainostuloista, kasvavista kuluista kuin laimeista ennusteistakin. Apple puolestaan pystyi kertomaan kasvusta useilla toiminta-alueilla ja eri tuotekategorioissa.

– Syyskuussa päättyneen vuosineljänneksen luvut kertovat edelleen, että pystymme toimimaan tehokkaasti haastavasta ja epävakaassa taloustilanteessa, Applen talousjohtaja Luca Maestri sanoi tiedotteessa.