Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyellä ajalla jo neljäs miljardööri luopunut Venäjän kansalaisuudesta – liikekumppani ukrainalaisen kanssa

Taas yksi venäläismiljardööri on luopunut maan kansalaisuudesta. Tällä kertaa 38-vuotias Nikolai Storonsky luopui Venäjän kansalaisuudesta.

Hänen Ukrainassa syntynyt isänsä, venäläisen kaasujätti Gazpromin tutkimusinstituutin johtaja, on asetettu aiemmin lokakuussa Ukrainan pakotteiden alaiseksi.

Venäjän kansalaisuudesta luopuminen on kuitenkin hidas ja työläs prosessi, joten ilmeisesti se on ainakin alkanut jo ennen kuin Storonskyn isä on asetettu pakotteiden alaiseksi.

Nikolai Storonsky on aiemmin kertonut, että hän vastustaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Mies on luonut miljardiomaisuutensa ukrainalaisen kumppanin kanssa.

Venäläisen talouslehti Kommersantin mukaan ukrainalainen Vlad Jatsenko ja Storonsky ovat perustaneet vuonna 2015 Britanniaan finanssiteknologiayritys Revolutin, jonka pääjohtaja Storonsky on.

Revolut on digitaalinen pankkiapplikaatio, joka on alansa suurin Britanniassa.

Nikolai Storonsky on ainakin neljäs venäläismiljardööri lyhen ajan sisällä, joka on halunnut luopua maan kansalaisuudesta. Uutissuomalainen on kertonut aiemmin kolmesta muusta täällä.