Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk erotti Twitterin koko hallituksen, on nyt Twitterin ainoa johtaja

Miljardööri Elon Musk on erottanut Twitterin koko hallituksen, selviää Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC) toimitetuista dokumenteista. Muskista on näin ollen tullut Twitterin ainoa johtaja.

Dokumenteista selviää myös, että yhtiön toiseksi suurin osakkeenomistaja on Saudi-Arabian kuningasperheeseen kuuluva liikemies Al-Walid ibn Talal.

Musk oli jo aiemmin antanut lähtöpassit toimitusjohtaja Parag Agrawalille ja useille muille yhtiön johtajille sekä antanut käskyn valmistella mittavia henkilöstövähennyksiä.

"Sananvapausabsolutistiksi" julistautuneen Muskin määräämien vähennysten arvioidaan kohdistuvan erityisesti oikeudellisia asioita, turvallisuutta ja moderointia koskeviin tehtäviin.

Musk on aiemmin ilmoittanut aikovansa vetää yhtiön pois pörssistä. Twitter jätti hakemuksen osakkeen poistamisesta listoilta viime perjantaina aamulla paikallista aikaa, ja kaupankäynti Twitterin osakkeella keskeytettiin New Yorkin pörssissä.

Musk teki alkuperäisen ostotarjouksensa huhtikuussa, mutta heinäkuussa hän ilmoitti vetävänsä tarjouksen pois. Hän väänsi Twitterin kanssa kättä esimerkiksi palvelussa olevien vale- ja bottitilien määrästä ja siitä, oliko yhtiö vääristellyt antamiaan tietoja.

Twitter nosti kanteen kauppojen peruuntumisen vuoksi, ja asia oli menossa oikeuteen. Lopulta Musk kertoi olevansa valmis ostamaan yrityksen alkuperäisen tarjouksensa mukaisella hinnalla eli 44 miljardilla dollarilla, jos kanteesta luovutaan.