Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

North Holdings 3 -konsortio teki Caverionista liki miljardin ostotarjouksen

North Holdings 3 -konsortio on tehnyt lähes miljardin euron arvoisen ostotarjouksen suomalaisen kiinteistöalan ja teollisuuden palveluyhtiö Caverionin kaikista liikkeelle lasketuista osakkeista, pois lukien Caverionin tai sen tytäryhtiöiden hallussa olevat osakkeet.

Tarjous on osa yhtiöiden allekirjoittamaa yhdistymissopimusta, joka veisi Caverionin pois pörssistä.

– Konsortio uskoo, että yksityisessä omistuksessa Caverion pystyy parhaiten nopeuttamaan ja toteuttamaan strategisia aloitteita, joita tarvitaan sen pitkän aikavälin tuloksen kestävään parantamiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Caverionin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on ostotarjouksen mukaan hieman yli 955 miljoonaa euroa Caverionin itsensä hallussa olevia osakkeita lukuun ottamatta. Caverionin hallitus suosittelee osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Tarjous tietää osakkeenomistajille lähes 50 prosentin korotuksen osakkeen pörssihintaan verrattuna. Ostotarjouksen toteuttamisella ei kerrota olevan merkittäviä välittömiä vaikutuksia Caverionin liiketoimintaan eikä yhtiön johdon tai työntekijöiden asemaan. Konsortio aikoo kuitenkin tuulettaa Caverionin hallituksen kokoonpanon.

Herlinin ja Ehrnroothin perheet säilyvät omistajina

Konsortioon kuuluvat pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, Antti Herlinin perheen omistama sijoitusyhtiö Security Trading sekä Georg, Henrik ja Carl-Gustaf Ehrnroothin perheiden omistama sijoitusyhtiö Fennogens. Lisäksi mukana on Henrik Ehrnroothin perheen sijoitusyhtiö Corbis.

Security Trading, Fennogens ja Corbis ovat olleet Caverionin suuria osakkeenomistajia yhtiön perustamisesta saakka.

– Yksi keskeisistä arvoistamme on tiiviin yhteistyömallin rakentaminen johdon kanssa. Sen ansiosta voimme tarjota näkemyksiä ja asiantuntemusta, jotka haastavat perinteisen ajattelun ja auttavat rakentamaan menestyksekästä liiketoimintaa sekä parantamaan toimintamalleja ja asiakaspalvelua, kun taas Security Trading, Fennogens ja Corbis pysyvät keskeisinä omistajina, jotka takaavat kulttuurisen ja historiallisen jatkuvuuden, kommentoi tiedotteessa Bain Capitalin Ivano Sessa.

Caverionilla on yli 14 000 työntekijää kymmenessä maassa. Caverion perustettiin vuonna 2013 kiinteistö- ja teollisuuspalvelujen irtaannuttua YIT:stä itsenäiseksi konserniksi.