Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella avopuolisonsa puukottanut ja rekkaa päin ajanut mies oli alentuneesti syyntakeinen – tuomittiin 12 vuoden vankeuteen

Avopuolisonsa puukottanut ja sen jälkeen rekkaa päin ajanut mies tuomittiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa 12 vuoden vankeuteen. Oikeuden mukaan 29-vuotias mies oli tekojen aikaan alentuneesti syyntakeinen eli ei täysin ymmärtänyt tekoaan.

Mies puukotti avopuolisonsa pariskunnan yhteisessä kodissa Tampereen Multisillassa tammikuisena aamuna. Henkirikos paljastui seuraavana päivänä, kun mies ajoi rekkaa päin Virroilla. Paikalle saapuneille poliiseille mies kertoi, että heidän olisi syytä mennä käymään asunnolla.

Oikeuden mukaan mies iski avovaimoaan veitsellä liki 30 kertaa kaulan ja niskan alueelle. Mies sanoi kuulusteluissa, ettei muista tapahtumista mitään. Oikeuden mukaan pariskunnan suhteessa oli ollut ristiriitoja ja he olivat keskustelleet eroamisesta naisen aloitteesta viimeksi tekoa edeltäneenä päivänä.

Rekan kuljettaja väisti pientareelle

Mies tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdyn murhan lisäksi kolariin liittyen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Rekan kuljettaja yritti väistää miehen autoa ajamalla ajoradalta ulos sillä seurauksella, että täysperävaunuyhdistelmän vetoauto kaatui kyljelleen ja kuljettajan ranne murtui. Rekassa oli myös matkustaja.

Rekan kuljettajan väistämisen takia miehen auto osui vetoauton vasempaan etukulmaan. Oikeuden mukaan se, että vahingot jäivät vähäisiksi, johtui miehestä riippumattomista syistä.

Törmäyspaikalla oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– (Tuomittu) ei ole voinut tietää täysperävaunuyhdistelmän kuormasta eikä siitä, miten kuljettaja tulee reagoimaan äkilliseen tilanteeseen -- (Tuomitun) menettelyn seurauksena vakavien ruumiinvammojen aiheutuminen on ollut varsin todennäköistä, oikeus sanoi tuomiossaan.

STT ei miehen tekojen vakavuudesta ja tuomion pituudesta huolimatta kerro hänen nimeään, koska hänet katsottiin alentuneesti syyntakeiseksi.