Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalainen näyttelijä ja laulaja Sven-Bertil Taube on kuollut

Ruotsalainen näyttelijä ja laulaja Sven-Bertil Taube on kuollut 87 vuoden ikäisenä.

Tauben manageri kertoo, että Taube kuoli perjantaina Lontoossa luonnollisista syistä.

Pitkän uran tehnyt Taube julkaisi jo vuonna 1954 debyyttialbuminsa, jolla hän esitti tulkintoja isänsä Evert Tauben sävellyksistä. Lahjakkaana laulajana pidetty Sven-Bertil Taube julkaisi uransa aikana lukuisia levyjä, viimeisimmän viime vuonna. Hän sai vuoden 2014 levystään Hommage Ruotsin musiikkialan Grammis-palkinnon.

Elokuva- ja tv-roolejakin Taube teki kymmenien vuosien ajan. Suomessa moni muistaa Tauben vuoden 2009 suositusta Stieg Larsson -filmatisoinnista Miehet jotka vihaavat naisia, jossa hän esitti Henrik Vangeria.

Taube myös konsertoi ahkerasti ja esiintyi usein esimerkiksi Tukholman Gröna Lundin perinteisissä kesäkonserteissa. Viime vuosina hän kuitenkin joutui perumaan konsertteja, kun terveysongelmat veivät häneltä lähes kokonaan sekä näön että kuulon.

Tauben kollegat kuvailevat häntä herrasmieheksi ja miellyttäväksi ihmiseksi, joka esimerkiksi elokuvien kuvauksissa tuki näyttelijäkollegoitaan ja antoi kaikkensa.