Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamulehti: Lääkärin epäillään varastaneen leikkaussalista nukutusainetta, sai potkut – motiivi täysi mysteeri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on irtisanonut erikoislääkärin, jonka epäillään varastaneen leikkaussalista anestesialääkkeitä. Sairaanhoitopiirin toimialuejohtajan päätöksellä irtisanominen astui voimaan heti.

Aamulehti kertoo, että viranhaltijan päätöspöytäkirjan mukaan lääkäri oli käynyt leikkaussalissa omalla kulkuavaimellaan perjantaina 21.10.2022 ilman, että käyntiin oli työhön liittyvää perustetta.

Leikkaussalissa käyneitä selvitettiin, koska sairaanhoitopiiri oli havainnut, että leikkaussalista puuttui höyrystyviä anesteetteja, sevofluraania. Kyseistä ainetta käytetään nukutusaineena.

Aamulehden mukaan lääkeaineiden katoaminen oli havaittu 24. lokakuuta. Kun asiaa tutkittiin kulkutiedoista ja valvontakameroista, voitiin todentaa erikoislääkärin käynnit leikkaussalissa tapahtuma-aikana. Muita henkilöitä ei valvontatietojen mukaan ollut käynyt alueella katoamisaikana.

Aamulehti kirjoittaa selvittelyssä havaitun myös, että erikoislääkäri tavattiin leikkaussalien alueella 3. marraskuuta ilman työhön liittyvää syytä. Samalla oli huomattu, että useammasta leikkaussalista sevofluraani oli loppunut.

Varastetun lääkkeen arvo on useita satoja euroja. Lääkkeiden katoamisesta on tehty rikosilmoitus.

Aamulehti kysyi toimialueen 7 toimialuejohtaja Sirpa Rainesalolta, mikä voi olla motiivina kyseisen nukutusaineen varastamiseen.

– En tiedä, että siitä olisi päihdekäyttöön mitään iloa. Kyseessä on anesteetti, jota käytetään leikkaussalissa nukuttamiseen. Keskustelin myös anestesiologian vastuualuejohtajan kanssa, eikä hänkään tiedä, että ainetta pystyisi käyttämään viihdetarkoituksessa tai katukaupassa, Rainesalo vastasi.

Erikoislääkäriä kuultiin ennen irtisanomista.