Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suoran sähkötuen hakuaika alkaa tammikuussa – tukea voi saada, jos sähkömenot ovat yli 400 euroa kuussa

Kotitaloudet voivat alkaa hakea sähkömenoihin tarkoitettua suoraa rahallista tukea tammikuussa, kertoo Kansaneläkelaitos (Kela) tiedotteessaan. Kelan mukaan tuen hakulomake julkaistaan tammikuun 7. päivä.

Sähkötuki on tarkoitettu pienituloisille kotitalouksille, jotka eivät pysty hyödyntämään uutta sähkövähennystä täysimääräisesti verotuksessaan. Tukea ei voi saada, jos sähkömenot ovat alle 400 euroa kuussa.

Väliaikainen tuki on suuruudeltaan enintään 660 euroa kuukaudessa, ja sitä voi saada ensi vuoden tammi–huhtikuun sähköenergiamenoihin. Sähköenergiamenoilla tarkoitetaan sähköenergian, arvonlisäveron ja mahdollisen perusmaksun kustannuksia. Sähkönsiirron kustannuksiin ei siis voi saada tukea.

Hakuaikaa ensi vuoden loppuun

Sähkötuen hakuaika päättyy ensi vuoden lopussa, eli tukea voi hakea myös takautuvasti tammi–huhtikuun toteutuneista sähköenergian kustannuksista.

Kela muistuttaa, että ensisijainen keino saada valtiolta apua sähkömenoihin on verotuksen kautta toteutettava sähkövähennys. Ennen suoran sähkötuen hakemista on Kelan mukaan selvitettävä, onko hakija oikeutettu sähkövähennykseen.

Yksi hakija on oikeutettu vain jompaankumpaan tukimuotoon, ja jo pienikin määrä myönnettyä sähkötukea poistaa kokonaan oikeuden sähkövähennykseen, tiedotteessa sanotaan.

Lisätietoa sähkötuesta löytyy Kelan verkkosivuilta osoitteesta kela.fi/sahkotuki.