Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenet pyörremyrskyt riehuvat Yhdysvaltojen etelävaltioissa, ainakin kaksi kuollut

Yhdysvalloissa Alabamassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut keskiviikkona ankarissa sääoloissa, todennäköisesti pyörremyrskyn seurauksena, kertovat paikalliset viranomaiset.

Yhdysvaltojen eteläosiin on keskiviikon aikana iskenyt ainakin 36 pyörremyrskyä, kertoi Yhdysvaltojen kansallinen sääpalvelu (NWS). Mississippin, Louisianan ja Alabaman osavaltioihin iskeneet myrskyt ovat kaataneet puita ja vahingoittaneet teitä ja rakennuksia.

Sähkökatkoja seuraavan poweroutage.us-sivuston mukaan keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa Alabaman ja Texasin osavaltioissa oli kummassakin noin 20 000 asiakasta ilman sähköä.

Kansallinen sääpalvelu kuvaili Alabaman pyörremyrskyjä hengenvaarallisiksi.

– Pyörremyrskyjä on erittäin vaikeaa havaita yöllä ajoissa. Älkää odottako kunnes näette ja kuulette pyörremyrskyn, vaan hakeutukaa suojaan nyt, palvelu ohjeisti.

Pyörremyrskyjen mukanaan tuomaa tuhoa pahensivat vielä Alabamassa raekuurot. Kansallisen sääpalvelun mukaan luvassa oli pahimmillaan jopa lähes pesäpallon kokoisia rakeita. Vaarallista tuulta ja rakeita raportoitiin myös Texasissa, Arkansasissa, Tennesseessä, Kentuckyssa ja Georgiassa.

Kuluvan kuun alussa pyörremyrskyt riepottelivat Oklahomaa, Texasia ja Arkansasia. Myrskyissä sai surmansa ainakin yksi ihminen.

Pyörremyrskyt ovat jokavuotinen ilmiö Yhdysvalloissa varsinkin Suurten tasankojen preeria-alueilla Kansasissa, Oklahomassa ja Texasissa.