Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso myy kartonkitehtaansa Kiinassa

Metsäyhtiö Stora Enso myy kuluttajapakkauskartonkitehtaansa Kiinan Beihaissa. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta Beihain tehtaalle toimittavat metsätoiminnot ympäröivällä alueella, mutta ne voidaan myydä myös erikseen.

Myyntiprosessille ei ole asetettu määräaikaa, ja Beihain yksikkö jatkaa toistaiseksi toimintaansa normaalisti.

Stora Enson mukaan Beihain toimintojen myyminen antaisi yhtiölle mahdollisuuden nopeuttaa strategiansa toteuttamista keskittymällä maailmanlaajuisia pakkausmarkkinoita palveleviin kustannustehokkaisiin tuotantolaitoksiin. Yhtiön strategisena tavoitteena on kasvattaa johtoasemaansa kuitupohjaisten pakkausten markkinoilla.

Stora Enso ilmoitti lokakuussa miljardi-investoinnista Oulun Nuottasaaren tehtaalle, jossa käytöstä poistettu paperikone muutetaan suuren mittaluokan kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Stora Enso on myös ostamassa hollantilaista De Jong Packaging Groupia, joka on merkittävä aaltopahvipakkausten valmistaja.

Kiinan etelärannikolla sijaitseva Beihain tuotantolaitos aloitti toimintansa vuonna 2016. Alueella on mekaanista sellua valmistava tehdas sekä kartonkilinja, joka palvelee Kiinan markkinoita. Stora Ensolla on Guangxin alueella myös 70 000 hehtaarin maa-alue, jonka eukalyptusviljelmillä tuotetaan puuta tehtaan käyttöön.

Tehdas ja metsätoiminnot työllistävät noin 1 000 henkeä.

Stora Enson mukaan myyntisuunnitelmalla ei ole välitöntä vaikutusta yhtiön taloudelliseen tilanteeseen.