Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Xin mukaan toivoa on näkyvissä Kiinan koronatilanteessa

Kiinan presidentin Xi Jinpingin mukaan maan koronatilanteessa on näkyvissä toivoa. Xi kommentoi Kiinan koronatilannetta televisioidussa puheessaan uudenvuodenaattona.

Xin mukaan epidemian ennaltaehkäisy ja torjunta ovat Kiinassa siirtymässä uuteen vaiheeseen. Presidentti korosti kaikkien toimivan määrätietoisesti asian suhteen.

Maailman terveysjärjestö WHO keskusteli perjantaina Kiinan viranomaisten kanssa tarjoten tukea maan koronatilanteeseen. WHO painotti perjantaisissa keskusteluissa reaaliaikaisen tiedon tärkeyttä, kun tartunnat leviävät Kiinassa räjähdysmäisesti.

Järjestön tiedotteen mukaan WHO toisti Kiinalle pyyntönsä saada säännöllisesti yksityiskohtaista ja reaaliaikaista tietoa maan epidemiologisesta tilanteesta. Tietoa kaivataan myös annettujen rokotusten määrästä ja erityisesti siitä, kuinka korkea rokotuskattavuus on heikossa asemassa olevien ja yli 60-vuotiaiden osalta.

Sairaalat ja ruumishuoneet ylikuormitettuja

Koronatartuntojen määrä Kiinassa on lisääntynyt maan purettua tiukat koronarajoituksensa aiemmin tässä kuussa. Tartuntojen nopea kasvu on herättänyt kansainvälisesti kysymyksiä ja huolta maan jakamasta tiedosta asian suhteen. Luvut tartuntojen ja koronaan liittyvien kuolemien suhteen ovat olleet matalat, vaikka sairaalat ja ruumishuoneet ovat ylikuormitettuja.

YK:n alaisen terveysjärjestön mukaan perjantain kokouksen tarkoituksena oli saada lisää tietoa tilanteesta ja tarjota Kiinalle WHO:n asiantuntemusta ja tukea tilanteeseen.