Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso sai päätökseen hollantilaisen pakkausyrityksen miljardioston

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso on saanut päätökseen hollantilaisen aaltopahvipakkausten valmistaja De Jong Packaging Groupin oston, yritys kertoi tiedotteessaan perjantai-iltana.

Yritysosto saatiin päätökseen perjantaina työntekijöiden kuulemisen ja viranomaisten hyväksynnän jälkeen. De Jongin yritysarvo on noin miljardi euroa.

Stora Enso perusteli kauppaa sillä, että De Jongin tuotevalikoima täydentää ja parantaa Stora Enson tarjontaa erityisesti tuoretuotteiden, verkkokaupan ja teollisuuden pakkauksissa, joihin hollantilaisyhtiö on erikoistunut.

Yritysoston myötä Stora Enson Packaging Solutions -divisioonan aaltopahvipakkauskapasiteetti kasvaa noin 800 miljoonasta neliömetristä yli 2 000 miljoonaan neliömetriin, kun De Jongin laajentumishankkeet valmistuvat.

Stora Enson mukaan kauppa mahdollistaa myös pääsyn Hollannin, Belgian, Saksan ja Britannian markkinoille.

– Tämä yritysosto edistää Stora Enson strategista suuntaa nopeuttamalla liikevaihdon kasvua ja kasvattamalla markkinaosuuttamme uusiutuvissa pakkauksissa Euroopassa, sanoi Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Stora Enso ilmoitti kaupasta syyskuun alussa.