Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikin perhesurma: pojan kuolinsyyksi todettiin myrkytys – ovi lukittu turvaketjulla

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi Viikin Latokartanossa tapahtuneen murhan esitutkinnan. Kouluikäinen poika ja äiti löydettiin asunnosta menehtyneenä maaliskuussa 2020.

Tapauksen käsittely ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty eli lapsen äiti on kuollut.

Esitutkinnassa lapsen kuolinsyyksi todettiin myrkytys, joka johtui lääkeaineiden yhteisvaikutuksesta. Asunnosta löytyi myrkytyksen aiheuttaneita lääkkeitä ja lääkkeiden pakkauksia.

Poliisi pitää epätodennäköisenä, että lääkeaineet olisivat joutuneet lapsen elimistöön vahingossa ja epäilee edelleen, että nainen aiheutti pojan kuoleman.

Epäillyn rikoksen motiivi ei esitutkinnassa selvinnyt

– Molemmat asunnossa tapahtuma-aikaan olleet ihmiset ovat kuolleet, joten emme ole esitutkinnassa saaneet selvitystä siitä, mitä ennen kuolemaa tapahtui tai mitkä asiat johtivat tähän surulliseen lopputulokseen, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti tiedotteessa.

Tutkinnan aikana tehtiin lukuisia kuulusteluja. Kuulustelluilla ei ollut tietoa tai havaintoja teosta tai sen suunnittelusta, vaikka useat kuulustellut olivat tehneet muuten havaintoja asianosaisista.

Esitutkintamateriaali on kokonaan salassa pidettävää tietoa. Poliisi julkaisee tiedotteessa sellaiset tutkinnassa selvinneet seikat, joille ei ole laissa määrättyä salassapitoperustetta.

Lapsessa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä. Mikään ei viitannut siihen, että asunnossa olisi ollut naisen ja pojan lisäksi muita henkilöitä juuri ennen kuolemaa tai sen jälkeen.

Tapausta alettiin tutkia murhana, koska poliisille heräsi epäilys, että äiti oli aiheuttanut kuoleman.

Lue: Poliisi epäilee: Nainen surmasi itsensä ja kouluikäisen lapsensa Viikissä

Pojasta oli viime vuoden maaliskuussa tehty katoamisilmoitus, koska tämä ei ilmestynyt kouluun. Huoli pojasta heräsi.

Poliisi sai tiedon naisen ja lapsen kuolemista 25. maalikuuta ja teki tuolloin asuntoon tarkastuskäynnin, koska heihin ei oltu saatu yhteyttä.

Lapsi ja äiti löydettiin asunnosta menehtyneenä. He olivat olleet kuolleena noin viikon. Poliisi joutui murtautumaan huoneistoon, koska asunto oli lukittu turvaketjulla ja -lukolla.