Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juupajoella viikonloppuna piiritetty mies vangittiin – epäillään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi torstaina miehen, jota poliisi piiritti Juupajoella viikonloppuna. Vuonna 1975 syntynyttä miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Kaikki rikosepäilyt liittyvät sunnuntain tapahtumiin.

Piiritystilanne lähti liikkeelle kotihälytystehtävästä, jonka poliisi sai taloon Kopsamontielle aamukuudelta sunnuntaina. Koska epäillyn epäiltiin olleen aseistautunut, talo ja sen lähistöllä kulkeva Kopsamontie eristettiin.

Poliisi sai neuvotteluyhteyden mieheen ja noin neljän aikaan iltapäivällä mies tuli itse ulos ja hänet otettiin kiinni talon pihamaalla. Kukaan ei loukkaantunut kiinniottotilanteessa tai operaation aikana.

Ryösti poliisiauton vuonna 2017

Poliisi on aiemmin kertonut, että sillä on käsitys piiritystilanteeseen johtaneiden tapahtumien taustoista, mutta niitä ei tutkinnallisista syistä voida vielä kertoa julkisuuteen.

Epäilty mies asuu piiritetyssä talossa. Poliisi ei ole kommentoinut sitä, keitä muita siellä mahdollisesti asuu tai oli paikalla tapahtuma-aikaan.

Epäillyllä miehellä on runsaasti aiempaa rikostaustaa. Vuonna 2017 mies tunkeutui silloisen puolisonsa asuntoon ja kohdisti väkivaltaa sekä naiseen että tämän poikaan. Sen jälkeen mies pakeni poliisia huomattavalla ylinopeudella.

Takaa-ajon aikana hän ryösti poliisiauton ja jatkoi pakomatkaansa sillä, kunnes poliisi ampui auton renkaat rikki ja sai miehen pysähtymään poliisikoiran avustamana. Kiinniottotilanteessa mies uhkaili poliiseja väkivallalla.

Mies sai tapahtumista Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuuden ja puolen vuoden vankeustuomion.