Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori saimaannorppa hukkui kalaverkkoon Puumalassa – jo toinen samankaltainen norpan kuolema tänä vuonna

Nuori saimaannorppa on hukkunut kalaverkkoon Puumalassa, kertoo Metsähallitus. Kalastaja oli ilmoittanut kalaverkkoon jääneestä eläimestä perjantaina Metsähallitukselle.

Hukkunut norppa oli noin metrin mittainen. Eläin oli Metsähallituksen arvion mukaan viime talvena syntynyt kuutti.

Kyse on tämän vuoden aikana toisesta kalaverkkoon kuolleesta norpasta, Metsähallituksen luonnonsuojelun erityisasiantuntija Jouni Koskela sanoo STT:lle. Edellinen kuolematapaus oli viikko sitten maanantaina, jolloin kuutti hukkui kalaverkkoon Pihlajavedellä Savonlinnassa.

– Viime vuosien aikana on kuollut noin kaksi tai kolme norppaa vuodessa kalaverkkoihin. Ei ole kuitenkaan aivan tavatonta, että kaksi norppaa kuolee näin lyhyen ajan sisällä, Koskela sanoo.

Norppa oli jäänyt kiinni ankkuroimattomaan kalaverkkoon, joka oli noin 19 metrin syvyydessä. Sen korkeus oli kolme metriä, pituus 30 metriä ja solmuväli 60 millimetriä.

Kuollut norppa toimitetaan Ruokavirastoon ruumiinavaukseen.

Kuolleista ja vahingoittuneista norpista tulee ilmoittaa viipymättä Metsähallitukselle. Jos kuollut norppa löytyy vedestä, täytyy varmistaa, etteivät aallot vie sitä mennessään.