Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useat hyvinvointialueet kertoivat vioista puhelinpalveluissa – Telian mukaan kyse oli valtakunnallisesta viasta palvelujärjestelmässä

Useat hyvinvointialueet kertoivat maanantaina iltapäivällä, että niillä oli vikaa puhelinpalveluissa Telian valtakunnallisen häiriön takia. Illansuussa yhtiö kertoi, että sen palveluissa ollut vika oli saatu korjattua ja palvelut olivat palautumassa.

Vian aiheutti yhtiön mukaan virhe sen sisäisissä järjestelmissä.

Häiriöistä kertoivat muun muassa Pirkanmaan ja Kainuun hyvinvointialueet. Vian takia kaikkiin numeroihin ei saatu yhteyttä eivätkä takaisinsoittojärjestelmät toimineet. Kainuun hyvinvointialue huomautti, että vian takia eri palveluiden takaisinsoittolinjoissa voi olla lähiaikoina ruuhkaa.

Etelä-Savon hyvinvointialue puolestaan kertoi illansuussa, että osa Eloisan Päivystysavun numeroon 116 117 tulevista puheluista ohjautuu perille varajärjestelmän kautta. Hätätilanteessa neuvottiin soittamaan hätänumeroon 112.

Pirkanmaan hyvinvointialue kertoi Twitterissä maanantai-iltana, että Telian puhelinhäiriö hyvinvointialueen palvelunumeroissa oli saatu korjattua. Hyvinvointialue kertoi seuraavansa tilannetta yön ja tiistaiaamun aikana.