Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WSJ: FBI etsii Yhdysvaltain ex-varapresidentti Mike Pencen kotoa lisää salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI aikoo suorittaa etsinnän maan entisen varapresidentin Mike Pencen kotiin lähipäivinä, kertoi yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal (WSJ) torstaina nimettömiin lähteisiinsä vedoten. FBI:n olisi tarkoitus etsiä asunnosta salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja Pencen varapresidenttiajalta.

Lehden haastattelemien lähteiden mukaan Pencen asianajajat neuvottelevat etsinnän aikataulusta.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ja FBI eivät kommentoineet WSJ:lle mahdollista etsintää Pencen kotiin.

Tammikuussa Pencen asianajaja löysi salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja tämän kotoa. Asiakirjat luovutettiin FBI:lle.

Pencen edustaja kertoi löydön jälkeen, ettei entinen varapresidentti ollut tietoinen kotonaan olevista dokumenteista. Pence oli aiemmin vakuuttanut, ettei hänen hallussaan ole salaisia asiakirjoja.

FBI ei ole vielä tehnyt omaa etsintää Pencen asuntoon.

Pence toimi varapresidenttinä entiselle presidentti Donald Trumpille.

Salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja on löytynyt FBI:n etsinnöissä myös Trumpin ja hänen seuraajansa Joe Bidenin asunnoista.

Bidenin asiakirjalöydöt ovat mittakaavaltaan paljon pienempiä kuin Trumpin hallusta takavarikoidut noin 11 000 asiakirjaa. Jupakka on silti kiusallinen Bidenin hallinnolle, joka on korostanut eettisiä periaatteitaan Trumpin hallintoon verrattuna.