Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisryhmä joutui laturaivon kohteeksi, oppilas itki lähes koko matkan takaisin koululle – ministeri Honkonen kutsui huutelijoita ääliöiksi

Espoon Leppävaarassa hiihtämässä ollut oppilasryhmä joutui laturaivon kohteeksi. Erityisoppilaiden kanssa hiihtämässä käynyt nainen kertoi Leppävaaran julkisella Facebook-sivulla, että 40 minuutin hiihdon aikana muut liikkujat urheilupuistossa antoivat pienelle oppilasryhmälle suorasanaista palautetta kahteen kertaan.

"Yksi neljästä oppilaastamme otti kohtaamiset todella vakavasti ja itki lähes koko matkan takaisin koululle. Asia puhutti ja mietitytti myös kolmea muuta. Yksi näistä neljästä ei ehkä uskaltaudu enää ikinä ladulle tai ei ainakaan pitkään aikaan", nainen kirjoitti Facebookissa.

Hän korosti, että he pyrkivät ottamaan muut kanssahiihtäjät huomioon mahdollisimman hyvin. Ryhmä esimerkiksi jätti menemättä hiihtolenkin mäkiin.

Hiihtolenkissä oli asiasta kertoneen naisen mukaan kuitenkin myös yksi iloinen puoli.

"Ihan loppusuoralla pari oppilasta sai myös eräältä ystävälliseltä hiihtäjältä kannustavaa palautetta ja sen vaikutus oli näille oppilaille aivan valtava. Iso kiitos siitä sinulle vanhempi herrasmies", nainen kirjoitti.

Facebook-kirjoitus on kerännyt ison liudan kommentteja, joissa ihmetellään muiden hiihtäjien tylyä käytöstä. Laduille ehdotetaan enemmän tai vähemmän vakavasti myös järjestyksenvalvojia.

Torstaina iltapäivällä aiheeseen otti kantaa myös tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.), joka kertoi mielipiteensä Twitterissä todella suorasanaisesti.

"Tällaiset laturaivoääliöt voisivat tehdä omat ladut ja pysyä poissa julkisilta paikoilta. Tämä ajokoiraihmistyyppi ei osaa edes hävetä", Honkonen kirjoitti.

Laturaivotapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.