Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa on jälleen ammuttu alas tuntematon esine

Yhdysvaltain asevoimat on jälleen ampunut alas korkealla liikkuneen esineen. Asiasta kertoo muiden muassa CNN lähteidensä antamiin tietoihin perustuen, ja ainakin Michiganin demokraattiedustaja Elissa Slotkin on kertonut tapahtuneesta Twitterissä.

Tuorein tapaus on sattunut Huronjärvellä, joka on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä.

Perjantaina kerrottiin vastaavasta tapauksesta Alaskassa ja lauantaina Kanadassa. Lisäksi Yhdysvalloissa on pariin otteeseen suljettu paikallisia ilmatiloja viikonlopun aikana.

Ilmatilan käyttöä rajoitettiin hetkellisesti

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa Yhdysvaltain viranomaiset asettivat väliaikaisen lentorajoituksen Michiganjärven ylle. Maan ilmailuhallinto FAA kertoi, että ilmatila suljettiin lyhyeksi aikaa puolustusministeriön toimien tueksi. Ilmatila kuitenkin avattiin nopeasti.

Michiganjärvi on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä.

Lauantaina Montanan osavaltiossa osa ilmatilasta suljettiin hetkellisesti tutkassa havaitun poikkeavuuden vuoksi. Yhdysvaltojen asevoimat kertoivat, että hävittäjä lähetettiin tutkimaan havaintoa, mutta se ei löytänyt taivaalta mitään tavallisesta poikkeavaa.

Kanadassa ja Yhdysvalloissa on viime aikoina ammuttu alas yhteensä kolme maiden ilmatilassa havaittua esinettä. Yhdysvaltojen mukaan ensimmäinen niistä oli Kiinan vakoilupallo.

Väitetty vakoilupallo löytyi korkealta Yhdysvaltojen ilmatilasta tammikuussa, ja se ammuttiin alas helmikuun alussa Etelä-Carolinan rannikolla. Kiinan mukaan kyseessä ei ollut vakoilupallo vaan säähavaintoihin käytettävä siviili-ilma-alus, joka ajautui Yhdysvaltain ylle vikaannuttuaan. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan alus kuitenkin oli kykenevä suorittamaan tarkkailua.

Lauantaina Kanadan luoteisosassa yhdysvaltalaishävittäjä ampui alas "tuntemattoman esineen", jonka Kanadan puolustusministeri Anita Anand sanoi aiheuttaneen uhan siviililennoille. Päivää aiemmin Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat ampuneensa alas kohteen Alaskassa.