Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Prigozhin sanoo neljän suomalaisen Wagner-taistelijan kuolleen

Wagner-johtaja myös väitti MTV:lle, että hänellä on sukuyhteys Suomeen.

Venäläisen palkkasotilasryhmä Wagnerin riveissä Ukrainassa taistelevista suomalaisista neljä on kuollut ja yksi kateissa, sanoo ryhmän perustaja ja johtaja Jevgeni Prigozhin MTV Uutisille.

MTV Uutiset kysyi sähköpostitse Prigozhinin lehdistöpalvelun kautta tietoja Wagner-joukoissa sotivista suomalaisista. Prigozhinin aiemman lausunnon mukaan ryhmän riveissä taistelisi noin 20 suomalaista.

– Neljä suomalaistaistelijaa on kuollut ja yksi kateissa, todennäköisesti ukrainalaisten vangitsemana. Loput jatkavat taistelua, Prigozhinin nimissä MTV:lle lähetetyssä vastausviestissä lukee.

MTV muistuttaa, että Prigozhinin kommentteihin suomalaistaistelijoista tulee suhtautua kriittisesti. Niiden todenperäisyyttä on hyvin vaikea vahvistaa. Supo ei ole kommentoinut väitteitä Wagner-ryhmässä taistelevista suomalaisista.

Prigozhin kommentoi vastauksessaan MTV:lle myös kysymystä mediavaikuttamisestaan. Prigozhin tunnetaan trollitehtaaksi kutsutun Internet Research Agencyn perustajana. Hän vakuutti, että tehdas ei aio vaikuttaa mediaympäristöön Suomessa.

– Suomi ei ole millään tavalla meidän kiinnostuksen kohteenamme, olemme aina suhtautuneet siihen ystävänä, Prigozhin vastasi.

Wagner-johtaja myös väitti vastauksessaan, että hänellä on sukuyhteys Suomeen.