Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NYT: Mariupolissa useita mystisiä räjähdyksiä – onnistuiko Ukraina iskemään Venäjän miehittämälle alueelle?

Venäjän miehittämässä ukrainalaiskaupunki Mariupolissa tapahtui varhain keskiviikkona ainakin 11 mystistä räjähdystä, kirjoittaa The New York Times. Lehden mukaan kyseessä oli Ukrainan hyökkäys, jonka se kohdisti Venäjän asemiin syvällä vihollislinjojen takana.

The Kyiv Independent kertoo paikallisviranomaisten Telegram-tietoihin nojaten, että myös keskiviikkoiltana kaupungissa kuultiin räjähdyksiä.

NYTin tietojen mukaan räjähdykset olisivat tuhonneet ainakin venäläisen ammusvaraston, joka sijaitsi lähellä lentokenttää. Venäläinen Mariupolin hallintoviranomainen kommentoi kuitenkin kaiken olevan alueella hyvin ja Venäjän ilmapuolustuksen ampuneen alas kaksi ukrainalaista droonia, jotka hyökkäsivät yöllä kaupunkiin.

Kysymyksiä on herättänyt etenkin se, kuinka ukrainalaiset ovat onnistuneet iskemään vihollislinjojen taakse, NYT kirjoittaa. Aiemmin Ukrainan joukot ovat NYTin mukaan käyttäneet vihollisjoukkojen selustaan päästäkseen ainakin drooneja sekä Ukraina-mielisiä partisaanijoukkoja.

Asovanmeren rannalla sijaitsevasta satamakaupunki Mariupolista on tullut sodan aikana yksi tunnetuimmista ukrainalaiskaupungeista. Se oli sodan alussa yksi Venäjän tärkeimmistä kohteista, jonka Venäjä sai haltuunsa noin kolmen kuukauden rajujen taisteluiden jälkeen viime keväänä.