Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina harkitsee aloittavansa sähkön viennin Eurooppaan

Ukrainan sähkönjakelu on vakautunut, joten suunnitellut sähkökatkot eivät välttämättä ole tarpeen, kertoi maan energiaministeri Herman Halushtshenko lauantaina televisiossa Kyiv Independent -lehden mukaan.

Ukraina harkitsee jopa aloittavansa jälleen sähkön viennin Eurooppaan, jos maan sähköverkko pysyy vakaana jatkossakin.

Ministerin mukaan kansallinen sähköverkko on toiminut ilman vajausta nyt yli kaksi viikkoa. Odessan alueella on kuitenkin edelleen sähkökatkoja vakavasti vaurioituneen infrastruktuurin vuoksi.

Kyiv Independentin mukaan Halushtshenko painotti, että ennen kuin vienti aloitetaan uudelleen, ensisijaista on turvata sähkönjakelu kaikille alueille, joiden sähköverkot ovat vaurioituneet. Jos ylijäämää kertyy jatkossakin tasaisesti, maa harkitsee viennin uudelleen aloittamista.

Sähkön ulkomaanvienti keskeytettiin sen jälkeen, kun Venäjä alkoi lokakuussa tehdä maan voimalaitoksiin ja sähköverkkoon ohjus- ja lennokki-iskuja. Noin puolet maan sähköjärjestelmästä vaurioitui Venäjän iskuista, minkä vuoksi maassa on säännöstelty sähköä ja toteutettu ennalta suunniteltuja sähkökatkoja.