Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussilakon jatkosta odotellaan yhä tietoa – AKT ja ALT saivat neuvottelutuloksen aikaan myös linja-autoalalle

Linja-autoalan työriidassa syntyi perjantaina neuvottelutulos, sovittelija Jukka Ahtela kertoi Twitterissä.

Aiemmin perjantaina työriidan osapuolet eli Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT) kertoivat saavuttaneensa neuvottelutuloksen huoltokorjaamoalan työriidassa.

Liittojen hallinnot käsittelivät neuvottelutuloksia heti perjantai-iltana. Jos ne hyväksyvät tulokset, parhaillaan käynnissä olevat lakot bussiliikenteessä ja huoltokorjaamoissa loppuvat. Kello puoli yhdentoista maissa liittojen hallinnoista ei ollut vielä tihkunut tietoa ratkaisuista.

– Mikäli sopimus hyväksytään, lakot päättyvät välittömästi ja töihin palataan viimeistään 6.3., AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tviittasi aiemmin illalla.

Neuvottelutulos eroaa sovintoehdotuksesta siten, että se on syntynyt työriidan osapuolten välisen neuvottelun tuloksena.

Neuvotteluja on käyty työ- ja lepoajoista

AKT hylkäsi viime tiistaina sovittelija Jukka Ahtelan antaman sovintoehdotuksen huoltokorjaamo- ja linja-autoalalla. Työnantajapuoli olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Aiemmin perjantaina Kokko sanoi tiedotteessa, että linja-autoalan sovittelun keskiössä ovat nyt olleet työ- ja lepoajat.

– Neuvotteluja käydään työhönsidonnaisuusajasta ja työpäivän pituudesta eli maksimiajasta, Kokko sanoi.

Lakot huoltokorjaamo- ja linja-autoalalla alkoivat keskiviikkona. Huoltokorjaamoalan lakon on tarkoitus päättyä ensi viikon keskiviikkona 8. maaliskuuta ja bussilakon ensi viikon perjantaina 10. maaliskuuta, ellei sopua sitä ennen synny.

Lisäksi AKT on antanut lakkovaroitukset uusista lakkojaksoista. Toinen lakkojakso alkaisi tiistaina 14. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä ja päättyisi lauantaina 18. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä.

Kolmas lakkojakso taas alkaisi tiistaina 21. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä ja päättyisi perjantaina 24. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä.