Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turbulenssi johti lentomatkustajan kuolemaan

Yksityinen suihkukone ohjattiin matkasuunnitelmasta poiketen Bradleyn kansainväliselle lentokentälle Connecticutissa perjantaina, kun yksi koneen matkustajista sai vakavia vammoja turbulenssissa ja kuoli. Asiasta uutisoi CNN.

Koneessa oli kolme matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä, Yhdysvaltain liikenneturvallisuuslautakunta NTSB kertoi lausunnossaan uutiskanava CNN:lle.

Turbulenssi aiheutti yhdelle henkilölle kuolemaan johtaneita vammoja. Muiden koneessa olleiden kunnosta ei tiedetä.

Connecticutin lentoasemaviranomaisen lausunnon mukaan tapahtuneella ei ollut vaikutusta lentokentän toimintaan.

Matkustajalle tehtiin ruumiinavaus lauantaina. Yhdysvaltain ilmailuhallinnon FAA:n ja Connecticutin poliisin mukaan viranomaiset tutkivat tapausta.

– Tutkijat ovat poistaneet ohjaamon äänitallentimen ja lentotietojen tallentimen ja jatkavat tietojen keräämistä miehistöltä, operaattorilta ja muilta matkustajilta, NTSB tiedotti.

Turbulenssi on termi ilmaliikkeelle, joka voi aiheuttaa lentokoneen äkillisen tärähdyksen. Se voi olla erityisen vaarallinen ihmisille, jotka eivät käytä turvavyötä.

FAA:n tietojen mukaan vuosina 2009–2021 yhteensä 146 kaupallisten lentoyhtiöiden matkustajaa sai turbulenssin takia vakavan vamman.