Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jordan Peterson syytti Sanna Marinia moraaliposeeraamisesta, Darude ärähti

Yleisön mielipiteitä jakava kanadalainen psykologian professori Jordan Peterson on esittänyt kuluvan vuoden aikana Venäjää myötäileviä näkemyksiä ja arvostellut länsimaita Ukrainan tukemisesta puolustussodassaan.

– Kukaan meistä ei piittaa Ukrainasta, eikä koskaan ole piitannut, Peterson sanoi muun muassa yli 50 minuutin kestoisella Ukrainan sotaa käsittelevällä videollaan viime heinäkuussa.

Osansa Petersonin arvostelusta sai hiljattain myös Suomen pääministeri Sanna Marin, kun Peterson jakoi mietteensä tämän viime lokakuussa toimittajille Prahassa lohkaisemasta kommentista. Marinilta kysyttiin tuolloin, mikä olisi Venäjälle paras ulospääsy Ukrainan sodasta.

– Ainoa ulospääsy on se, että Venäjä poistuu Ukrainasta, Marinin vastaus kuului.

Tv-kameroille tallentui myös pääministeriltä päässyt naurahdus, kun hän poistui median edestä vastauksensa jälkeen. Peterson nosti asian esille sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä.

– Huomatkaa pilkallinen "ha ha" lopussa. Valheellinen moraalinen raivo ei ole näkemys eikä suunnitelma, Peterson kommentoi.

Tiistaihin mennessä 1,7 miljoonaa näyttökertaa kerännyt tviitti on saanut yli 1 600 vastausta. Petersonin kommenttia ilmestyi kommentoimaan muun muassa diskohitti Sandstormin tuottanut Ville Virtanen eli Darude.

– Jätkä, oikeasti?, Darude kysyy lyhyen ytimekkäästi.

Viestiketjuun ilmestyi toiselta tviittaajalta vastaus, jonka mukaan Darude haluaa ukrainalaisten taistelevan kuolemaansa saakka, minkä jälkeen säveltäjä haluaisi köyhien suomalaisten lähtevän sotimaan Venäjää vastaan.

– En sanonut mitään tuollaista. Kuten pääministeri Marin, olen sitä mieltä, että Venäjän pitäisi lopettaa hyökkäyssotansa välittömästi, Darude selventää kantaansa.

Hän painotti perään, miten Suomessa kansalaisia koskee varallisuudesta huolimatta asevelvollisuus, ja että suomalaiset ovat halukkaita puolustamaan maatansa.