Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gigantti saattaa vähentää jopa sata työpaikkaa myymälöistään

Elektroniikkaketju Gigantti aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa jopa sadan ihmisen irtisanomiseen. Gigantin mukaan tavoitteena on toiminnan tehostaminen myymäläverkostossa.

Yhtiö kertoo, että muutosneuvotteluiden piirissä on 960 Gigantin työntekijää yhteensä 21 myymälässä. Neuvottelut koskevat myymälätoimintojen uudelleenorganisointia ja henkilöstön vastuiden uudelleenmäärittelyä. Lisäksi neuvotellaan myymälöiden johtamisjärjestelmän muutoksesta, kuten vastuuroolien muokkaamisesta.

Gigantin mukaan neuvottelut voivat johtaa enintään 150 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin tai työsuhteen päättämisiin. Arvioitu irtisanomistarve on enintään sata henkilöä.

– Pohjoismainen kulutuselektroniikan markkina on ollut jo useita kuukausia erittäin vaikeassa tilanteessa. Myös suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen on edelleen ennätysalhaalla, ja samaan aikaan globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio vaikuttavat liiketoimintaan. Valitettavasti käännettä parempaan ei ole lähitulevaisuudessa näkyvissä, Gigantti perustelee vähennystarvetta tiedotteessaan.

Gigantti kertoo, että sen omistava Elkjöp-konserni aloitti jo alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketjuorganisaatioissaan Gigantti mukaan lukien. Tavoitteena oli yhdenmukaistaa ja selkeyttää tukitoimintoja, jotta esimerkiksi viime vuosina uudistettuja it-järjestelmiä päästäisiin hyödyntämään tehokkaasti. Gigantissa muutokset tarkoittivat muun muassa henkilöstökulujen vähennyksiä pääkonttorilla ja muita säästöpaketteja yrityksen eri sektoreilla.