Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin pelkää liikkua lentäen jopa Venäjän sisällä, arvioi Yhdysvaltain entinen Venäjän suurlähettiläs

Venäjän presidentti Vladimir Putin pelkää oman turvallisuutensa puolesta, eikä suostu esimerkiksi lentämään vapaa-ajan asunnolleen Sotshiin, Yhdysvaltain entinen Venäjän suurlähettiläs John Sullivan arvioi CNN:n haastattelussa.

Sullivanin mukaan sota Ukrainassa on vaikuttanut presidentin leveään elämäntyyliin, sillä tämä ei enää uskalla matkustella Venäjän sisälläkään entiseen tapaan turvallisuushuoliensa vuoksi.

– Putin ei voi matkustaa lentäen enää lähellekään lounais-Venäjää päästäkseen esimerkiksi Sotshiin, joka on hänen lempipaikkojaan. Hän matkustaa nykyään lähinnä junalla, koska hän on huolissaan omasta turvallisuudestaan, Sullivan totesi.

Newsweekin mukaan Putin asuu tällä hetkellä hulppeassa kartanossa Valdai-järven rannalla noin 400 kilometrin päässä Moskovasta. Sullivanin arvioi, että Venäjää vastaan asetetut pakotteet tuskin ovat juurikaan vaikuttaneet Putinin varallisuuteen.

– Jos rahaa edelleen virtaa tuohon järjestelmään, voitte olla varmoja, että se menee huipulla olevalle kaverille, Sullivan sanoi.