Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fazer Leipomot aloittaa muutosneuvottelut myymäläleipomoissa – puntarissa lähes sata työpaikkaa

Fazer Leipomot Suomi aloittaa myymäläleipomoliiketoimintaa koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Yhteensä neuvotteluiden piirissä on 660 myymäläleipomoliiketoiminnan organisaatioon kuuluvaa henkilöä. Neuvottelut eivät koske muuta Fazer Leipomot -yhtiön henkilöstöä.

Fazer kertoo, että toteutuessaan suunnitellut muutokset voivat johtaa työtehtävien lakkaamiseen, muuttumiseen tai uusien työtehtävien syntymiseen. Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa työsuhteiden päättymiseen, jos työnantaja ja -tekijä eivät pääse sopimukseen uudesta työsopimuksesta ja sen ehdoista.

– Kuluttajan ostokäyttäytyminen on muuttunut inflaation, epävarman maailmantilanteen sekä kohonneiden energia- ja raaka-ainekustannusten seurauksena. Kuluttajat ovat entistä harkitsevampia ostoksissaan, ja usein ostoskoriin valitaan yhä enemmän edullisempia tuotteita, Fazer perustelee tiedotteessa.

Fazerin mukaan toimintatapojen tarkastelulla pyritään tukemaan kannattavaa kasvua ja vahvistamaan kilpailukykyä. Fazerin myymäläleipomoliiketoiminta on kasvanut nopeasti, sillä esimerkiksi viime vuoden aikana avattiin 13 uutta myymäläleipomoa. Yhteensä leipomoita on nyt 131 eri puolilla Suomea.