Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intia kehottaa maailmaa "siirtymään eteenpäin" Ukrainan sodasta

Maailman pitäisi "siirtyä eteenpäin" Ukrainan sodasta ja keskittyä köyhyyden torjumiseen maailmanlaajuisesti, Intian G20-huippukokouksen neuvottelija Amitabh Kant sanoi toimittajille Reutersin mukaan keskiviikkona.

Kantin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on pysäyttänyt maailman, kun kiireellisille toimille köyhyyden torjumiseksi on kasvava tarve.

– Eurooppa ei voi pysäyttää kasvuun, köyhyyteen ja globaaliin velkaan liittyviä asioita paikoilleen kaikkialla maailmassa. Varsinkin kun etelä kärsii, varsinkin kun 75 maata kärsii globaalista velasta, varsinkin kun 200 miljoonaa ihmistä on alittanut köyhyysrajan. Voiko yksi sota pysäyttää koko maailman?, Kant sanoi.

Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar on sanonut, että Euroopan pitäisi kasvaa pois ajattelusta, jonka mukaan sen ongelmat ovat maailman ongelmia, mutta maailman ongelmat eivät ole Euroopan ongelmia.

Kant sanoi sodan ja sen taloudellisten seurausten vaikuttaneen ihmisten ravitsemukseen, terveyteen ja oppimiseen.

– Ihmisistä on tullut kitukasvuisia ja hukkaan heitettyjä. Maailman pitäisi jatkaa eteenpäin ja Euroopan löytää ratkaisut ongelmiinsa, Kant sanoi.

Intia on kieltäytynyt syyttämästä Venäjää sodasta ja on ehdottanut sodalle diplomaattista ratkaisua. Samalla Intia on lisännyt öljykauppaansa Venäjän kanssa.

Kant sanoi, että on ennenaikaista edes puhua siitä, osallistuvatko Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin G20:n huippukokoukseen New Delhissä syyskuussa. Kremlistä kerrottiin maanantaina, ettei Putinin osallistumista ole suljettu pois.

Putin ei ole matkustanut entisen Neuvostoliiton ulkopuolelle sen jälkeen, kun hän käski maansa asevoimat hyökkäämään Ukrainaan 24. helmikuuta.