Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivitalossa räjähti Tukholmassa – yksi henkilö loukkaantui

Tukholman Hässelbyssä on tapahtunut voimakas räjähdys rivitalossa. Poliisin mukaan se sai hälytyksen räjähdyksestä noin puoli kahden aikaan yöllä paikallista aikaa.

Räjähdyksessä loukkaantui yksi mieshenkilö ja viereisiä asuintaloja vaurioitui, kertoi Tukholman poliisin tiedottaja Carina Skagerlind ruotsalaismedioille.

Hässelbyn asukkaat hälyttivät paikalle apua kuultuaan erittäin kovan pamahduksen, jonka kerrottiin kuuluneen laajalla alueella.

– Koko talo ja ikkunat tärisivät, pelästyin hirveästi, kuvaili alueen asukas Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

SVT:n mukaan räjähdys on tuhonnut suuren osan rivitalon julkisivusta ja vaurioittanut kolmea muuta asuntoa.

Loukkaantunut mies vietiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla. Hän pystyi puhumaan pelastajien kanssa, mutta hänet toimitettiin sairaalaan lisätutkimuksiin.

Rivitalon asukkaat on evakuoitu, ja poliisin mukaan räjähdys voi vielä jälkikäteen aiheuttaa rakennusten sortumisia.

Poliisi tiedotti varhain aamulla etsivänsä yhä tekijöitä ja on kerännyt todistusaineistoa alueella, mutta ei kertonut, onko ketään vielä otettu kiinni teosta epäiltynä.

Tuntia myöhemmin toinen räjähdys

Tuntia myöhemmin aamulla räjähti myös kerrostalon rappukäytävässä Skarpnäckin keskustassa Etelä-Tukholmassa. Räjähdys aiheutti rappukäytävässä tulipalon, jossa tiettävästi kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Poliisi ei osannut vielä arvioida, liittyikö tämä Länsi-Tukholmassa sijaitsevan Hässelbyn räjähdykseen.

Poliisin mukaan Skarpnäckin tapauksesta on otettu kiinni nelikymppinen mies epäiltynä osallisuudesta törkeään tuhopolttoon, SVT kertoi.