Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen Wagner yritti värvätä sotilaita aikuisviihdesivustolla – tällaisia olivat mainokset, jotka Pornhub poisti

Venäläinen palkkasotilasyhtiö Wagner on keksinyt uuden tavan houkutella lisää alokkaita, kertoo Ukrainska Pravda. Ukrainalaislehti kertoi eilen keskiviikkona useisiin medialähteisiin nojaten Wagnerin aloittaneen mainoskampanjan Pornhubissa. Kanadalaisomisteinen Pornhub kuuluu maailman suosituimpiin aikuisviihdesivustoihin.

Pornhub-käyttäjien jakamalla videolla nainen sanoo viekoittelevalla äänellä kirosanoilla höystäen:

– Olemme maailman mahtavin yksityinen armeija. Palkkaamme taistelijoita ympäri Venäjää. Älä tumputa, hae työpaikkaa Wagner Groupista.

Videolla näkyy punattu suu, joka nuolee pyörivää tikkukaramellia. Sen lisäksi näytölle ilmestyy puhelinnumero, johon soittamalla pääsee rekrytoijan puheille.

Videota ehdittiin mediatietojen mukaan näyttää Pornhubissa ainakin Venäjän Kemerovon ja Volgogradin alueilla.

Myöhemmin Pornhubin kerrottiin kuitenkin poistaneen Wagnerin mainokset. Yhdysvaltalaisen uutissivusto Newsweekin haastatteleman Pornhubin tiedottajan mukaan mainokset on poistettu, koska sivusto ei hyväksy poliittisia mainoksia.

Mainosvideo on kuitenkin edelleen nähtävillä esimerkiksi Ukrainska Pravdan Twitter-tilillä.

Wagner on aiemminkin rekrytoinut alokkaita monenlaisin konstein. Viime viikolla sen uutisoitiin avanneen Venäjällä kymmeniä rekrytointikeskuksia. Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhinin mukaan keskuksia on kaikkiaan 42 kaupungissa, ja taistelijoita rekrytoidaan muun muassa urheilukeskuksissa ja kamppailulajikerhojen yhteydessä.

Wagner on hankkinut lisää joukkoja useiden kuukausien ajan myös vankiloista.

Prigozhin on jo pitkään käynyt valtakamppailua Venäjän puolustusministeriön kanssa väittäen muun muassa, että Venäjän armeija omii voittoja, jotka ovat hänen palkkasoturiensa saavuttamia. Prigozhinin mukaan hänen palkka-armeijansa toimii myös huomattavasti tehokkaammin kuin Venäjän armeija.