Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea ampui jälleen ballistisen ohjuksen mereen

Pohjois-Korea on ampunut jälleen uuden ballistisen ohjuksen, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap. Uutistoimistolle asiasta kertoneen Etelä-Korean asevoimien mukaan ohjus ammuttiin Japaninmereen Korean niemimaan itäpuolella. Ohjuksen kerrotaan olleen lyhyen kantaman ballistinen ohjus.

Pohjois-Korea on tällä viikolla tehnyt useita ohjusten testilaukaisuja, joita pidetään protestina Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen yhteisille sotaharjoituksille. Pohjois-Korea on sanonut pitävänsä harjoituksia provokaationa ja uhkana turvallisuudelleen.

Laukaisun vahvisti Etelä-Korean lisäksi Japani. Nyt tehty laukaisu oli jo viikon neljäs. Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhä jatkuvat 11-päiväiset sotaharjoitukset ovat suurimmat viiteen vuoteen.

Torstaina Pohjois-Korea testasi suurinta ja tuhovoimaisinta asettaan, mannertenvälistä ballistista ohjusta Hwasong-17:ää. Maan valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi laukaisun olevan vastaveto etelänaapurin ja Yhdysvaltojen harjoituksille.

Mannertenvälisen ohjuksen laukaisu tapahtui vain tunteja ennen kuin Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol saapui Japaniin vierailulle. Japanin ja Etelä-Korean johtajat tapasivat ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.