Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU-komissio teki ratsioita Red Bullin tiloihin, energiajuomajättiä epäillään kilpailusääntöjen rikkomisesta

Euroopan komissio on tehnyt ratsioita itävaltalaisen energiajuomayhtiö Red Bullin tiloihin EU:n jäsenmaissa. Tarkastuskäynnit tehtiin ennakkoon ilmoittamatta maanantaina.

Red Bull kertoo, että komission virkamiehet kävivät yrityksen tiloissa. Yhtiö sanoo tekevänsä asiassa yhteistyötä komission kanssa.

Ratsioiden kohteena olleen yrityksen epäillään rikkoneen EU:n kilpailusääntöjä, jotka kieltävät kartellit ja kilpailua rajoittavat liiketoimintakäytännöt. Lisäksi yritys on saattanut rikkoa sääntöjä, jotka kieltävät määräävän markkina-aseman väärinkäytön, komissio kertoi tiistaina.

Tarkastuskäynteihin osallistuivat komission virkamiesten ohella kansallisten kilpailuviranomaisten edustajat. Komissio ei tiedotteessaan kertonut yrityksen nimeä tai sitä, missä maissa ratsiat tehtiin.

Komission mukaan kyse oli ennakkotoimista epäiltyjen kilpailunvastaisten käytäntöjen tutkinnassa. Komission mukaan tarkastuskäyntien tekeminen ei vielä tarkoita, että yritys olisi syyllistynyt kilpailunvastaisiin käytäntöihin.