Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanpankki: Ukrainan jälleenrakennuksen hinta on ainakin 411 miljardia dollaria

Ukrainan jälleenrakennuksen ja elvytyksen hintalappu on kasvanut 411 miljardiin dollariin, Maailmanpankki kertoi keskiviikkona.

Aikaisemmassa, syyskuussa julkaistussa raportissaan Ukrainan hallitus, Maailmanpankki ja Euroopan komissio arvioivat jälleenrakennuksen tarvitsevan 349 miljardia dollaria.

Viimeisimmän arvioinnin mukaan Ukraina tarvitsee 14 miljardia dollaria kriittisiin ja ensisijaisiin jälleenrakennus- ja elvytysinvestointeihin tänä vuonna.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on pakottanut miljoonia ihmisiä lähtemään kodeistaan sekä aiheuttanut maailmanlaajuista elintarvikkeiden ja energian hintojen nousua.

– Energiainfrastruktuuri, asuminen, kriittinen infrastruktuuri, talous ja humanitaarinen miinojen raivaus ovat viisi prioriteettiamme tänä vuonna, Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal sanoi lausunnossaan.

Pääministeri lisäsi, että osa jälleenrakennustyöstä oli jo tehty. Suurimmat odotettavissa olevat tarpeet ovat liikenteessä, asumisessa ja energiassa.

Maailmanpankin Euroopan ja Keski-Aasian varapuheenjohtajan Anna Bjerden mukaan Ukrainan jälleenrakennus kestää kuitenkin useita vuosia.

Maailmanpankin julkaiseman raportin mukaan arviota kustannuksista tulisi pitää vähimmäisvaatimuksena, sillä tarpeet tulevat kasvamaan niin kauan kuin sota jatkuu.