Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalainen järjestö on kouluttanut yli 60 000 naista sotimaan – "Kykenevät tappamaan kynällä"

Sotilaskoulutusta saavat ukrainalaisnaiset oppivat tappamaan vaikka toimistotarvikkeilla, sotilaskouluttaja Olena Biletska kertoo yhdysvaltalaisen toimittajan Tim Makin haastattelussa. Asiasta uutisoi Business Insider.

Biletska on naisille sotilaskoulutusta järjestävän Ukrainan naisten kaartin perustaja. Hän kertoo vuonna 2014 perustetun vastarintaliikkeen kouluttaneen yli 60 000 naista.

– Meillä on naisia, jotka kykenevät tappamaan ihmisiä toimistotarvikkeilla. Kuten vaikka lyijykynillä tai kuulakärkikynällä. Kyse ei ole vain pistooleista tai kivääreistä, vaan esineistä, joita saa toimistotarvikekaupoista, Biletska sanoo hymyillen.

Järjestö sai Biletskan mukaan tuhansia jäsenhakemuksia alkuvuodesta 2022 Venäjän hyökkäystä edeltävinä viikkoina. Naisia ei kouluteta pelkästään tappamaan, he oppivat myös lääkintää, humanitaarisen avun antamista ja tiedustelua.

– Ukrainalaisten naisten henki on ilmiömäinen, koska he ylläpitävät takalinjaa ja heillä on edelleen rohkeutta ja tahtoa mennä auttamaan etulinjassa. Edes he eivät itse ymmärrä, mistä tämä halu, tahto ja voima tulee. Tällaisten naisten kanssa olen työskennellyt, Biletska kuvailee.

Yhdysvaltain suurlähetystön tilastojen mukaan yli 60 000 ukrainalaista naista palvelee maan asevoimissa, joista 8 000 palvelee upseerin arvossa.