Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triathlontähti Kaisa Salin puukotuksesta epäilty vangittiin – 33-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä

Entisen triathlonistin puukotuksesta epäilty 33-vuotias mies vangittiin tiistaina Lapin käräjäoikeudessa. Miestä epäillään todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Triathlon-uransa syksyllä lopettanut Kaisa Sali kertoi sunnuntaina Instagram-tilillään joutuneensa puukotuksen uhriksi kotitalonsa pihalla Kolarissa. Hänen mukaansa tuntematon mies löi yllättäen valtavan veitsen selkäpuolelta hänen lävitseen, mutta Sali säästyi hengenvaarallisilta vammoilta.

Poliisin tiistaisen tiedotteen mukaan puukottaja oli tullut juttelemaan Salille, ja kun tämä oli kääntynyt poistuakseen, puukottaja oli lyönyt häntä selän takaa veitsellä.

Poliisin mukaan puukottaja pakeni teon jälkeen paikalta ja uhri pääsi soittamaan apua. Uhrilla oli antaa puukottajasta tarkat tuntomerkit. Poliisi tavoittikin epäillyn pian tämän omasta asunnosta. Muille lähistöllä oleville ei aiheutunut tapahtumasta vaaraa. Puukottaja toimi poliisin mukaan yksin ja on ollut kuulusteluissa vaitonainen tapauksesta.

Poliisin mukaan Sali on päässyt pois sairaalahoidosta. Salin puoliso kertoi STT:lle tiistaina, että Salin vointi on hyvä ja hän on toipumassa.

Vangittu kolarilaismies ei poliisin mukaan tuntenut äskettäin Kolariin muuttanutta Salia entuudestaan, mutta poliisille mies on vanha tuttu.

Salien kanssa viereisessä rapussa asunut mies viljeli asunnossaan toissa vuonna kannabiskasveja omaan käyttöön ja sai tuolloin lievän ehdollisen vankeustuomion. Lapin käräjäoikeudesta mieheltä ei löydy tämän vakavampaa rikoshistoriaa.