Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paperiteollisuuden pitkittynyttä työkiistaa puidaan jälleen Bulevardilla – työsulku alkamassa huomenna

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden edustajat tapaavat iltapäivällä jälleen valtakunnansovittelijan toimistolla. Pitkittyneessä työriidassa annettuun sovintoesitykseen ei kuitenkaan tänään saatane vastauksia, koska Paperiliiton mukaan sen hallinto kokoontuu käsittelemään ehdotusta vasta maanantaina.

Sovintoesitys valmistui lauantain vastaisena yönä, mutta sen sisällöstä ei kerrottu julkisuuteen. Paperiliiton ja Metsäteollisuuden piti antaa vastauksensa lauantai-iltaan mennessä. Paperiliiton mukaan aikataulu oli kuitenkin niin tiukka, että liitto pyysi lisäaikaa.

Paperiteollisuudessa alkoi lakko viime viikon maanantaina, ja sen on ollut määrä jatkua helmikuun 24. päivään saakka. Lakolla on haluttu vauhdittaa viikkoja kestäneitä neuvotteluja, joita hiertää etenkin kiista kiky-tuntien kohtalosta.

Metsäteollisuus on puolestaan ilmoittanut kolmen vuorokauden työsulusta, joka on alkamassa maanantaina. Jos Paperiliiton kanssa päästään sopuun, työsulku puretaan Paperiliiton osalta.

Työsulku koskee myös kahta muuta liittoa

Paperiliiton ohella työsulun on määrä koskea Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniä. Näiden kahden liiton osalta Metsäteollisuus pitkitti työsulun keston seitsemään vuorokauteen tammikuun lopussa.

Myös Pron ja Metsäteollisuuden edustajat sovittelevat työriitaa tänään valtakunnansovittelijan toimistolla, Pro kertoo tiedotteessaan. Ellei sopua synny, työsulku alkaa puoliltaöin.

Prohon kuuluvat paperin toimihenkilöt ovat olleet lakossa viime viikon maanantaista alkaen, ja lakon on määrä päättyä tänään puoliltaöin. Pro on kuitenkin ilmoittanut toisesta, käytännössä kaksi viikkoa kestävästä työnseisauksesta, joka alkaa 13. helmikuuta. Sähköliittolaisia taas on osallistunut Paperiliiton tukilakkoon, joka alkoi 27. tammikuuta ja jonka on määrä päättyä maanantaina.