Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huono ajokeli talvilomalaisten riesana viikonloppuna maan keski- ja pohjoisosissa

Talvilomakauden alku ei perjantaina näkynyt merkittävinä liikennemäärien kasvuna. Tampereen tieliikennekeskus kuvaili tilannetta perjantai-iltana normaaliksi perjantairuuhkaksi. Myös isommilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Talvilomalle matkaavia voi kuitenkin kiusata viikonloppuna huono ajokeli. Lauantain lumisade aiheuttaa huonoa ajokeliä maan keski-, itä- ja länsiosissa. Sunnuntaina taas runsaammat lumisateet sekä navakka, puuskainen tuuli voivat muuttaa ajokelin paikoin erittäin huonoksi maan pohjoisosassa.

Viikonloppuna on luvassa lisäksi yleisesti sateista ja tuulista säätä, kun laaja matalapaineen alue saapuu Pohjois-Atlantilta Suomeen. Lauha lounainen virtaus voimistuu lauantaina ja tuo lumi- tai räntäsateita koko maahan.

Sunnuntaina ja maanantaina erityisesti rannikolla ja maan keskivaiheilla esiintyy myrskypuuskia. Sunnuntaina saapuvaan syvään matalapaineeseen liittyvä sadealue tuo maan etelä- ja keskiosaan runsaasti vettä ja maan pohjois- ja itäosiin mahdollisesti toistakymmentä senttiä lunta.

Tuuli puolestaan voimistuu Lapin eteläpuolella laajalti lähes myrskypuuskiksi. Tuulivahinkoja voi Ilmatieteen laitoksen mukaan esiintyä paikoin rannikoilla ja Pohjanmaalta Kainuuseen ulottuvalla alueella.

Etelässä viikonlopun sää on taas selvästi plussan puolella. Lapissakin pakkanen leudontuu sunnuntaina, jolloin lämpötila asettuu nollan ja viiden miinusasteen välille.

Hiihtolomaviikkoa vietetään lauhassa säässä

Ensi viikko alkaa lauhana ja osin sateisena. Lämpötilan nollaraja kulkee maan keskivaiheilla.

– Viikon edetessä kylmän, selkeän talvisään mahdollisuus kasvaa koko maassa, mutta ennusteeseen liittyy vielä paljon epävarmuutta, sanoi perjantaina tiedotteessa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.