Itä-Ukrainassa rajuin yhteenotto aikoihin – ainakin yksi ukrainalaissotilas kuoli ja useita haavoittui

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui veristä yhteenottoa kyyniseksi provokaatioksi, joka horjuttaa uusia pyrkimyksiä konfliktin ratkaisemiksi. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Itä-Ukrainassa yksi ukrainalaissotilas on kuollut ja neljä haavoittunut taisteluiden leimahdettua jälleen, kertoo Ukrainan hallinto. Sen mukaan yhteenotto ukrainalaisjoukkojen ja Venäjän tukemien separatistien välillä oli rajuin kuukausiin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui veristä yhteenottoa kyyniseksi provokaatioksi, joka horjuttaa uusia pyrkimyksiä konfliktin ratkaisemiseksi. Zelenskyin mukaan Ukraina on sitoutunut rauhaan mutta vastustaa samalla päättäväisesti kaikkia aseellisia hyökkäyksiä.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi molempien osapuolten kärsineen tappioita. Hän kuitenkin lisäsi, että Venäjä "ei tiedä yksityiskohtia siitä, mikä provosoi yhteenottoon".

Yksipuolisesti Luhanskin kansantasavallaksi julistautuneen alueen johtaja Leonid Pasetshnik syytti Ukrainan hallintoa "verisistä provokaatioista" ja "aggressiivisesta käyttäytymisestä".

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka