Keskeiset ammattiliitot pyysivät Jarkko Elorantaa jatkamaan SAK:n puheenjohtajana – takana monia SAK:n mahtiliittoja

Elorannan tueksi ilmoittautuneita liittoja on yhteensä kaksitoista. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA
STT

STT

Kaikki keskeiset ammattiliitot ovat pyytäneet Jarkko Elorantaa jatkamaan SAK:n puheenjohtajana.

Eloranta tukee liittoja niiden työssä ja toimii rakentavasti suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa, arvioi SAK:n edustajiston ja Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Tukijoiden joukossa ovat Pamin lisäksi muun muassa Teollisuusliitto, Paperiliitto sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Elorannan tueksi ilmoittautuneita liittoja on yhteensä kaksitoista.

– Jarkko Eloranta on hoitanut puheenjohtajan tehtävää erinomaisesti, ja hän on saanut liitoilta ja niiden jäsenistöltä vahvan tuen työlleen, Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

"Jalat maassa"

Rönni-Sällisen mukaan Elorannalla on jalat maassa ja hän on "keskusjärjestöpuheenjohtajanakin vahvasti heikomman puolella".

– Kun keskusjärjestöjen rooliin kohdistuu paineita ja suomalainen työmarkkinamalli hakee muotoaan, on tärkeää, että meillä on puheenjohtaja, joka toimii liittoja ja keskusjärjestöä yhdistävänä voimana ja kykenee suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen, Rönni-Sällinen korostaa.

Puheenjohtaja valitaan kesäkuun alussa pidettävässä SAK:n edustajiston järjestäytymiskokouksessa. Kokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi edustajiston jäsenet vuosiksi 2020–2024.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka